Wijndomein De Planck: Over ons

Over ons

Wijndomein De Planck maakt kwalitatief hoogwaardige Nederlandse wijnen. Dat doen we met liefde, toewijding en vakmanschap: we zijn een professioneel wijnbouwbedrijf en maken gebruik van de nieuwste inzichten en technologieën.

We zijn ervan overtuigd dat Nederland heel goede wijn kan leveren, en dat Zuid-Limburg daarvoor de beste streek is. Wij willen de groeiende reputatie van de Limburgse wijn een verdere stimulans geven!

Het wijndomein is gelegen op een prachtige locatie in het plaatsje Slenaken in het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg.

De wijngaard van Wijndomein De Planck met uitzicht over het Gulpdal en de Voerstreek
De wijngaard van Wijndomein De Planck met uitzicht over het Gulpdal en de Voerstreek

Omgeving

Perfect gelegen in het Zuiden van Limburg

Wijndomein De Planck ligt in het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg in het dorp Slenaken – ook wel klein Zwitserland genoemd – op een hoogte van 230 meter. De kalkrijke mergelgrond met löss en vuursteen en de zuidoostelijke hellingen is de ideale voedingsbodem voor heerlijke wijnen. De Planck is de meest zuidelijke én de hoogst gelegen wijngaard in Nederland.

Het wijndomein zelf is 11 hectare groot en heeft drie hectare wijngaarden. De moderne boerderij is speciaal ontworpen om optimale wijnbouw mogelijk te maken. In de grote kelders onder de boerderij maken en bottelen we de wijn en slaan we hem op; de terrassen bieden een fantastisch uitzicht over de Voerstreek en het Gulpdal.

Proeflokaal, trouwlocatie, vergader- en congresruimten

Ons proeflokaal heeft een prachtig terras op het zuiden, waar wijnproeverijen gehouden worden. De Planck is ook een officiële trouwlocatie van de gemeente Gulpen-Wittem. De boerderij beschikt daarnaast over een aantal uitstekend geoutilleerde vergader- en congresruimten. Met een ruim aanbod aan hotels in de omgeving is Wijndomein De Planck een ideale locatie voor uw vergadering of congres. De Planck ligt op slechts 20 autominuten van Maastricht, Aken en Luik.

La Planck

De naam van het wijndomein is gekozen vanwege zijn ligging op het kruispunt van de Planckerweg en De Planckweg. De boerderij grenst aan het (Belgische) dorpje De Plank (La Planck in het Frans).

Copyright © 2018 Wijndomein De Planck  |  All rights reserved