Wijndomein De Planck: Over het Wijndomein

Over Wijndomein De Planck

Wijndomein De Planck is een 11 ha. groot domein, waar in mei 2008 de eerste twee hectaren wijngaard zijn aangelegd. In mei 2010 is een derde hectare met wijnstokken aangeplant. De boerderij is speciaal ontworpen als een optimaal wijnbouwbedrijf.

Onder de hele boerderij zijn er grote kelders voor het maken, bottelen en opslaan van de wijn, en een aparte ruimte voor de wijnanalyses. Er een proeflokaal met terras op het zuiden, waar wijnproeverijen gehouden worden. In dit bedrijfsgedeelte zijn ook een aantal moderne, goed geoutilleerde vergader- en congresruimten. Deze ruimten worden regelmatig als faciliteit door bedrijven gebruikt voor verschillende soorten bijeenkomsten. In deze ruimten geeft Bernadette Crijns vanuit haar expertise als HRM directeur ook teambegeleidingen en coaching.

Wijndomein De Planck is gelegen op een prachtige lokatie in het plaatsje Slenaken (ook wel klein Zwitserland genoemd) in het zuidelijkste puntje van Zuid-Limburg. De wijngaard ligt op een hoogte van 230m en is hiermee ook de hoogst gelegen wijngaard in Nederland. Het wijndomein heeft voor wijnbouw ideale zuid-oost hellingen met zeer geschikte kalkrijke grond met löss en vuursteen.  De naam “De Planck” is gekozen vanwege zijn ligging op het kruispunt van de Planckerweg en De Planckweg. De boerderij grenst onmiddellijk aan het (Belgische) dorpje De Plank (in het frans La Planck), en kijkt vanuit de bedrijfsruimten en terrassen uit over de prachtige Voerstreek en het Gulpdal.

Missie

Het wijndomein heeft zich ontwikkeld tot een professioneel gemanaged wijnbouwbedrijf, dat gebruik maakt van de nieuwste kennis en technologieën. We maken wijn met vakmanschap, maar ook met liefde en toewijding. Wij zijn ervan overtuigd, dat er heel goede wijn van Nederlandse bodem komt en dat Zuid-Limburg daarvoor de beste streek is. Wij willen de groeiende reputatie van de Limburgse wijn een verdere stimulans geven.

De wijngaard van Wijndomein De Planck met uitzicht over het Gulpdal en de Voerstreek
De wijngaard van Wijndomein De Planck met uitzicht over het Gulpdal en de Voerstreek

Copyright © 2018 Wijndomein De Planck  |  All rights reserved