Wijndomein De Planck: 6 wijngaardeniers, samen 25.000 flessen wijn gebotteld

10 mei 2012

6 wijngaardeniers, samen 25.000 flessen wijn gebotteld

In de eerste week van mei zijn er op Wijndomein De Planck in één dag 25.000 flessen wijn gebotteld! Een goede samenwerking van een aantal wijngaardeniers.

Zes wijngaardeniers hebben een mobiele bottelmachine uit de Moezel laten komen, samen met een etiketteer machine en een machine die de wijndozen dicht plakt. Deze werden opgesteld in onze wijnkelder. Het was een behoorlijk grote logistieke operatie om van alle wijngaardeniers de wijn, de lege flessen, etiketten, kurken, capsules en dozen aan te voeren en van sommigen weer af te voeren. De witte wijn van Wijndomein De Planck zelf, de Johanniter en de Johanniter Select, blijft uiteraard opgeslagen in onze kelder.

De bottelmachine kan, eenmaal aangesloten op een wijnvat, ca. 3500 flessen per uur bottelen. Dat betekent dat er handmatig minimaal even zoveel lege flessen op de bottelmachine gezet moeten worden en aan het einde in de dozen gezet moeten worden. Die dozen moeten door een paar anderen wel op tijd in elkaar gevouwen zijn. De volle dozen worden dan weer in het juiste verband op pallets geladen, die dan weer door anderen worden afgevoerd.

Als de machines eenmaal lopen, moet er zowel aan de invoerkant als aan de afvoerkant in een flink tempo gewerkt worden en zit een pauze er niet in. Maar door elkaar regelmatig af te wisselen werd het een gezellige en succesvolle dag!

Copyright © 2018 Wijndomein De Planck  |  All rights reserved